AMSTERDAM - Apple heeft woensdag software uitgegeven waarmee het mogelijk wordt om Windows XP te installeren op Mac's met een Intel-processor. De software verkeert nog in de bètafase. De definitieve versie van de software, Boot Camp genaamd, zal worden opgenomen in Leopard, de volgende grote release van het besturingssysteem.

"Het is niet de bedoeling dat Apple Windows gaat verkopen of ondersteunen, maar veel mensen hebben volgens het concern aangegeven de sofware van Microsoft te willen gebruiken. We denken dat Boot Camp de Mac interessanter maakt voor gebruikers van Windows die overwegen over te stappen", zei marketingdirecteur Philip Schiller.

Na installatie van Boot Camp kan men de Mac met beide besturingssystemen opstarten.

Ook hoopt het Amerikaanse concern zo meer computergebruikers voor zich te winnen. Het overgrote deel van de computers wereldwijd draait op Windows.

Vorige maand lukte het hackers Windows XP te installeren op een Intel Mac. Zij deden dit naar aanleiding van een wedstrijd waarmee 14.000 dollar prijzengeld te verdienen was. De wedstrijd werd uitgeschreven kort nadat Apple het gebruik van Intel-chips bij Mac-systemen introduceerde. Apple uitte daar toen zijn bedenkingen over.