AMSTERDAM - De rechtstreekse uitzending van Italiaans competitievoetbal via de website van Talpa is over het algemeen goed ontvangen door kijkers. Dit weekeinde zond de zender twee Serie A-wedstrijden live uit via zijn website. In het gastenboek op de site laten kijkers weten van de duels te hebben genoten.

Talpa maakte vrijdag bekend te starten met het gratis uitzenden van Italiaans competitievoetbal via de website. Het vermoeden bestond dat de omroep een 1 april-grap uithaalde, maar dat bleek onjuist. Zaterdag waren de wedstrijden Lecce-AC Milan en Treviso-Juventus te zien, zondag verscheen Lazio Roma-Empoli op de site.

Volgens een woordvoerder van Talpa zijn de uitzendingen 'zeer goed bekeken'. Exacte kijkcijfers worden later bekendgemaakt.

Kijkers reageren in het gastenboek op de website over het algemeen positief op de uitzendingen. Wel werden de wedstrijden tot ongenoegen van sommigen van Engels commentaar voorzien. Ook hadden sommige kijkers kritiek op de naar hun mening te donkere beelden. Enkele voetballiefhebbers laten weten te hopen dat Talpa ook Spaans voetbal gaat uitzenden via de website.