ROTTERDAM - Stichting de Thuiskopie heeft dit weekeinde ruim 32.000 illegale dvd's en cd-r's uit de schappen gehaald van een winkel in Rotterdam. Over deze blanco informatiedragers was geen thuiskopievergoeding afgedragen. De schijfjes zullen worden vernietigd.

In december 2005 is de betreffende winkelier al met Stichting de Thuiskopie overeengekomen dat hij zijn handel zou staken en achterstallige thuiskopievergoedingen zou betalen. Opsporingsmedewerkers van Stichting de Thuiskopie constateerden echter dat de illegale handel werd voortgezet.

Nadat Stichting de Thuiskopie aan de winkelier had laten weten de zaak aan de rechter voor te zullen leggen, ging deze ermee akkoord om afstand te doen van zijn gehele voorraad blanco dragers.

Boete

De winkelier tekende er verder voor dat hij, als hij in de toekomst nog eens betrapt wordt op handel in illegale dragers, een hoge boete aan Stichting de Thuiskopie moet betalen. Tevens werd met de winkelier een betalingsregeling voor de achterstallige thuiskopievergoedingen getroffen.