DEN HAAG - De Nationale Recherche heeft geen strafbaar materiaal aangetroffen op de website Meisjesforum, een online ontmoetingsplaats voor pedofielen. Dat heeft minister Donner (Justitie) woensdag geschreven in antwoord op schriftelijke vragen van de ChristenUnie.

Volgens de fractie van die partij brengt de site grote risico's met zich mee voor kinderen. Als die daarop terechtkomen, zou het gevaar bestaan dat bezoekers hen benaderen. Dat zou ertoe kunnen leiden dat kinderen een foto van zichzelf mailen, die vervolgens mogelijk tegen hun wil wordt verspreid.

De ChristenUnie vroeg Donner de site eventueel uit de lucht te halen. Maar daar is volgens de bewindsman geen reden toe, omdat er geen strafbare zaken zijn gevonden. Hij betreurt het wel dat het internet veel materiaal bevat dat niet geschikt is voor kinderen.

Meldingen

Volgens Donner hebben vooral ouders de verantwoordelijkheid hun kinderen daartegen te beschermen. Als er bij de politie meldingen binnenkomen dat op www.meisjesforum.net strafbaar materiaal staat, zal justitie die onderzoeken, aldus de minister.

De man achter MeisjesForum, N. de Jonge, noemde de Kamervragen eerder dit jaar incidentenpolitiek. Ook stelde hij toen in een schriftelijke reactie dat er geen strafbaar materiaal op de site staat en dat dat goed in de gaten wordt gehouden.

Schadelijk

"Misbruik is schadelijk, maar niet elke vorm van seksueel contact is misbruik", aldus De Jonge. Volgens hem is er een hetze jegens pedofielen aan de gang. "Op het internet hebben pedofielen tenminste nog een platform, verder luistert er niemand naar ons."