AMSTERDAM - Sony stopt met de productie van de originele PlayStation. Na elf jaar en meer dan honderd miljoen verkochte exemplaren legt de originele PSOne het loodje. Dat maakte het bedrijf deze week bekend.

De eerste versie van de PlayStation werd elf jaar geleden geïntroduceerd en was een groot succes. Sony heeft vele exemplaren van de spelcomputer verkocht. Een half jaar geleden stond de teller op 103 miljoen.


Sony heeft meer dan honderd miljoen PlayStations verkocht

Fans van de spellen hoeven niet te treuren. Sony is bezig met de ontwikkeling van een PlayStation emulator voor de PSP, de populaire handheld van het bedrijf. De PSP is sinds september vorig jaar te koop.

Onlangs verschoof Sony de introductie van zijn nieuwe spelcomputer PlayStation 3 om technische redenen naar november. Sony zegt meer tijd nodig te hebben om voor voldoende aanbod van de PlayStation te zorgen.

Hoewel een levensduur van elf jaar indrukwekkend lang is voor een spelcomputer, is de PlayStation daarin niet de recordhouder. De Atari 2600 werd geïntroduceerd in 1977 en werd tot 1991 verkocht.