AMSTERDAM - KPN en T-Mobile zijn geen rivalen meer met het aanbieden van mobiel internet via zogenoemde hotspots. Beide telecombedrijven maakten dinsdag bekend dat zij hun hotspots gaan delen. Ze willen daarmee het gebruik van deze internetknooppunten aantrekkelijker maken voor hun klanten.

Beide bedrijven bouwden de afgelopen jaren hard aan een eigen hotspot-netwerk. Door de samenwerking kunnen gebruikers via een WiFi-verbinding snel internetten op onder meer NS-stations, in hotels, tankstations en in McDonald's-restaurants.

T-Mobile zegt ruim zevenhonderd hotspots te exploiteren. KPN heeft er naar eigen zeggen ongeveer 650. "Samen kunnen wij nu onze gewenste dekking aanbieden", aldus een woordvoerster van T-Mobile."Bijna overal is nu of via de snelweg op zeven minuten rijden of in de stad op zeven minuten lopen een hotspot te vinden."

Kraskaarten

Gebruikers met een KPN-account kunnen met dezelfde inlogcodes gebruikmaken van hotspots van T-Mobile en andersom. Het 'vreemde' gebruik wordt gefactureerd op de rekening bij hun normale provider.

Kraskaarten voor kortstondig gebruik zijn niet uitwisselbaar. Ook de alliantie tussen T-Mobile en Nintendo om via een internetverbinding te kunnen gamen, geldt niet bij KPN-hotspots.