AMSTERDAM - Het filmpje van de vechtpartij tussen zanger Lange Frans en een bezoeker van een discotheek vrijdagavond in Meppel trekt honderdduizenden kijkers. Inmiddels is het videobestand op de populaire weblog geenstijl.nl ruim 700.000 keer bekeken. Dat liet de oprichter van de site, D. Weesie maandag weten.

Het filmpje is beter bekeken dan dat van een vechtpartij in Maarssen, waar een 15-jarige scholiere door twee medeleerlingen in elkaar wordt geslagen. Andere leerlingen grepen niet in en filmden het incident. Ook de expliciete foto's van een medewerkster van het Sint-Vituscollege in Bussum zijn minder vaak bekeken. Op de beelden is te zien dat de vrouw op straat seks heeft met een jongeman.

In augustus was op geenstijl.nl een omstreden videoreclame te zien voor het niet-bestaande technofeest Housewitz. Die toonde onder meer een hek met de inscriptie Tanzen macht frei (Dansen maakt vrij), een verwijzing naar de poort van vernietigingskamp Auschwitz met de tekst Arbeit macht frei. Die beelden zagen een kwart miljoen mensen.

Geenstijl.nl loofde maandag een beloning uit van 100 euro voor filmpjes van misstanden op school, de werkvloer of op straat. De site is op zoek naar "exclusieve shit, dus geen materiaal dat al elders op het net te vinden is".