AMSTERDAM - Studenten die op zoek zijn naar een kamer kunnen vanaf maandag terecht op kamerplanet.nl, een zoekmachine voor studentenkamers. De zoekmachine struint de grootste kamersites af en verzamelt op die manier de gegevens van honderden kamers per dag. Hierdoor heeft een kamerzoekende student snel zicht op het huidige aanbod van de meeste studentenkamers in heel Nederland.

De website maakt de kamers volledig doorzoekbaar en sorteerbaar zodat er een overzicht ontstaat van de kamers die potentieel interessant zijn voor de student. Wie op een kamer klikt wordt doorgelinkt naar de desbetreffende site waarop de kamer aangeboden staat.

Op de site heeft de bezoeker de mogelijkheid om bijvoorbeeld te sorteren op prijs per vierkante meter, zo filtert de bezoeker er direct de duurdere kamers uit. Tevens is er de optie om kamers die al lang op bepaalde sites staan te negeren door te selecteren op plaatsing. Zo komt de kamerhuurder nooit voor de verrassing te staan dat de kamer al lang vergeven is terwijl er nog wel melding van wordt gemaakt op de kamerverhuursite.

Om te kijken waar de kamer zich precies bevindt is er een kaart beschikbaar.