AMSTERDAM - De site van het Amerikaanse mannenblad Playboy (playboy.com) is dit weekeinde het slachtoffer geworden van hackers. Daarbij wisten de onbevoegden persoonsgegevens en creditcardnummers te achterhalen.

Een medewerker van het bedrijf merkte de problemen op toen er ongebruikelijk veel activiteit op de servers werd waargenomen. Playboy onderzoekt nog wat precies de schade is en welke informatie naar buiten is gelekt.

Playboy.com-baas Larry Lux heeft naar alle geregistreerde klanten van de site een bericht verzonden waarin hij de mensen aanraadt contact op te nemen met de creditcardmaatschappij.

De hackers maakten deel uit van de hackersgroep Ingreslock 1524 en gebruikte de alias 'martyn luther ping' voor een e-mail aan de klanten waarin zij de verantwoordelijkheid voor de hack opeisen. Volgens het bericht heeft de 'shady hacker group' sinds 1998 volledige toegang tot het netwerk van Playboy.com gehad.

Bij Playboy.com staan gegevens geregistreerd van mensen die oude nummers van het mannenblad nabestellen of Playboy-merchandise via de site kopen.