STAVERDEN - Solliciteren door slechts het woord 'werk' te sms'en. Een detacheringsbureau in het Gelderse Staverden heeft met deze methode in ruim een week tijd tweehonderd mensen aan een nieuwe baan geholpen.

Directeur Frank 't Jong van Tecpool denkt dat het een goede oplossing is voor degenen die het vervelend of eng vinden om iemand op te bellen of een briefje te schrijven.

Na het versturen van het sms-bericht volgt er van de kant van het detacheringsbureau direct telefonisch contact en gaat het na wat de kandidaat wil en kan. Uiteindelijk volgt een persoonlijk gesprek.

Proef

Tecpool is halverwege maart via radiozenders een campagne begonen. In ruim een week tijd heeft het van 2000 sollicitanten een sms-reactie gekregen. "Het gaat vooralsnog om een proef, waarbij we technische vakmensen zoeken. Maar gezien het succes overwegen we het systeem ook voor adminstratief personeel in te voeren", aldus 't Jong zaterdag. Voor hoge functies is het niet geschikt.

Volgens 't Jong moeten uitzendbureaus af van tijdrovende en kostbare procedures. De snelle en moderne communicatiemiddelen maken dat mogelijk. Hij noemt het opvallend dat ongeveer een derde van de respondenten boven de dertig jaar oud is. "Het is niet alleen de Idols-jeugd die reageert."