AMSTERDAM - De vraag- en aanbodsite voor tweedehands spullen Speurders.nl gaat een advertentietarief invoeren. In tien rubrieken waarin voornamelijk duurdere spullen worden verkocht, zal de adverteerder 3 euro moeten gaan betalen. De wijziging gaat op dinsdag 28 maart in.

Het tarief van 3 euro geldt voor advertenties in de volgende categorieën: auto's, motoren en scooters, bedrijfswagens, watersport en boten, caravans en kamperen, erotiek, vakantie en vrije tijd, woningen te huur, woningen te koop, zaken en transacties.

Gratis

Speurders introduceert het advertentietarief naar eigen zeggen om de kwaliteit van de site te kunnen blijven garanderen. Speurders verwacht dat ongeveer 90 procent van de gemiddeld 1 miljoen ingebrachte advertenties per maand gratis blijft.

Speurders is in augustus 2004 opgezet als tegenhanger van Marktplaats, dat steeds meer terrein won ten opzichte van de rubrieksadvertenties in de kranten. De onderneming was vorig jaar nog verlieslijdend.

Marktplaats

Ook Marktplaats.nl hanteert een advertentietarief. Adverteerders betalen 6 euro wanneer zijn een advertentie plaatsen in een rubriek met producten van heel hoge waarden (auto’s, caravans, motoren en vakanties). Ook betalen gebruikers 6 euro om te mogen linken naar hun eigen, commerciële, site.

Marktplaats rekent 25 euro per advertentie voor de allerduurste categoriën: banen, diensten en woningen te koop.