UTRECHT - Een leerling van het Niftarlake College in Maarssen, die onlangs met zijn telefoon met camera vastlegde hoe twee meisjes een klasgenote in elkaar sloegen, wordt van school verwijderd. Ook de leerling die het filmpje op internet zette, wacht een sanctie. Dat zegt rector M. ter Laak van de scholengemeenschap woensdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

8 Maart sloegen en trapten twee 15-jarige meisjes in op een even oude medescholiere. Op onder meer de internetsite geenstijl.nl is te zien hoe zij daarbij werden aangemoedigd door een groep medeleerlingen. Andere leerlingen en personeelleden van de school maakten een eind aan de vechtpartij. Het slachtoffer liep een lichte hersenschudding op, aldus Ter Laak, en niet een schedelbasisfractuur zoals geenstijl.nl meldt.

De meisjes, die twee keer eerder een (andere) medescholiere in elkaar sloegen, worden binnenkort van school gestuurd en moeten zich voor de kinderrechter verantwoorden. De jongen die de vechtpartij filmde, moet volgens Ter Laak niet alleen om die reden van school. Hij speelde nog een andere rol bij het incident, maar welke wil Ter Laak niet kwijt.