AMSTERDAM - De online talentenjacht Google Idol is voor de Nederlandse meisjes Pomme en Kelly een uit de hand gelopen hobby geworden. De 15-jarige meisjes zijn in de strijd om Google Idol gevorderd tot de halve finale.

Google Idol is een talentenjacht op internet waarbij de deelnemers hun eigen filmpje kunnen opsturen. Een stuk praktischer dan bij het echte Idols, waarbij je bloednerveus moet wachten om je auditie te kunnen doen. Daarbij loop je ook nog eens het risico om jezelf voor de ogen van heel Nederland belachelijk te maken. Anders dan de naam doet vermoeden is Google Idol geen initiatief van Google.

De Nederlandse meisjes dingen mee naar de hoofdprijs, omdat ze voor de webcam het nummer Respect van Aretha Franklin ten gehore brachten. Eerder hadden ze nummers van onder meer de Spice Girls en de Backstreet Boys opgestuurd naar Google Video. De filmpjes van de meisjes waren de initiatiefnemer van Google Idol, Ben Petro, opgevallen en vroeg ze mee te doen met zijn internet talentenjacht.

Rage

Inmiddels is Google Idol een aardige rage aan het worden. De website van Petro had na een week al bijna 100.000 bezoekers. Ook de meisjes zijn langzaam BN'ers aan het worden. Ze stonden met hun Google Idol avontuur al op de voorpagina van de Telegraaf en zijn binnenkort te horen in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. De halve finale loopt nog tot 25 maart. Tot die tijd kan er op de meisjes gestemd worden voor een plek in de finale.