DEN HAAG - Weblog Sargasso.nl heeft zaterdagmiddag twee zogenoemde Dutch Bloggies gewonnen. De makers werden door de jury onderscheiden in de algemene categorie voor beste weblog en in de categorie beste collectieve weblog.

Sargasso.nl bestaat vijf jaar en telt ongeveer veertien, overwegend Nederlandse schrijvers. Het weblog publiceert over wetenschap, cultuur en politiek, naar eigen zeggen over nieuws dat bij traditionele media in de prullenbak verdwijnt. De site wordt zondagmiddag zo druk bezocht, dat deze niet altijd bereikbaar is.

Bijna 3500 deelnemers aan de publieksverkiezing kozen Nieuwszicht.com als beste weblog. Het populaire GeenStijl.nl dat vorig jaar nog negen prijzen won, werd dit jaar alleen door het publiek gekozen als best geschreven.

Verder waren zaterdag prijzen voor Jan Marijnissen (beste politieke weblog) en Wim de Bie (beste weblog van een bekende Nederlander). Beste nieuwkomer was Bright.nl en beste linklog Retecool.com.

De verkiezing is een initiatief van het digitale magazine About:Blank. De uitreiking vond zaterdag plaats in het Museum voor Communicatie in Den Haag.