NIJMEGEN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke zoekt iemand die zich 'Linke Loetje' noemt. Deze persoon heeft op 1 februari een bericht geplaatst op de website die familie en vrienden van Sévèke bijhouden.

Volgens de beheerder van de site stond in het bericht informatie, die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek. Daarom heeft de familie het mailtje aan de politie gegeven.

De politie vraagt deze 'Linke Loetje' op de Sévèke-site contact op te nemen. Om zeker te weten dat dezelfde persoon reageert, moet hij een opmerking herhalen die hij ook in zijn eerste bericht maakte.

Louis Sévèke werd op 15 november vorig jaar op straat doodgeschoten. De politie werkt sindsdien met 31 rechercheurs aan de zaak. Het team beschouwt een man met een sporttas, die kort na de moord door de stad reden, als verdachte.

Eerder vroeg de politie al alle elektronische gegevens op van mensen die de website voor Sévèke hebben bezocht. Of die vordering iets heeft opgeleverd, is onbekend.