NIJMEGEN - Hoewel nagenoeg alle Nederlandse internetgebruikers Google kennen, is de bekendheid van de verschillende Google-diensten erg laag. Zo kent de helft van de internetters Google's maildienst Gmail niet. Dat blijkt uit onderzoek van het mediabureau Checkit.

Google Local blijkt de grote onbekende. Maar liefst 93 procent van de internetters kent deze dienst niet. Google Mobile is onbekend bij 90 procent en 64 procent kent Google Desktop niet. Google Earth scoort nog het minst slecht: 49 procent zegt de digitale wereldkaart niet te kennen.

Imago

Hoewel de bekendheid van de Google-diensten erg laag is onder internetters, heeft de zoekgigant niet te klagen over zijn imago. Op een schaal van 1 tot en met 7, waarbij 7 het meest positief is, scoort Google gemiddeld een 5,0 op stellingen als 'Google loopt voorop' (5,3), 'Google wekt vertrouwen' (5,1) en 'Google denkt eerst aan het belang van de internetgebruikers' (4,9).

De laagste score (4,7) hoort bij de stelling 'Google gaat goed om met privacy'. De zoekdienst krijgt van de meerderheid dus een ruime voldoende. Dit is in lijn met de eerdere resultaten die Checkit afgelopen januari presenteerde. Daaruit bleek dat 91% van de Nederlandse internetgebruikers Google als favoriete zoekmachine bestempelt.