AMSTERDAM - Informatieconcern VNU heeft de techsite Tweakers.net overgenomen. Tweakers.net heeft het bericht over de overname bevestigd. Ook VNU heeft de overname inmiddels bekendgemaakt. Bedragen worden niet genoemd.

Het betreft een volledige overname van 100 procent. "De hoofdreden van de overname was om meer kwaliteit te kunnen aanbieden. Een partij als VNU is van grote waarde voor onze site," aldus Business Development Manager Daniël Kegel van Tweakers.net. Tweakers.net blijft een zelfstandige business-unit, alleen nu onder de vleugels van informatieconcern VNU.

De site heeft maandelijks één miljoen unieke bezoekers. Deze bezoekers genereren zo'n 55 miljoen pageviews per maand.

Tweakers.net werd in 1998 opgericht door Femme Taken. De site richt zich voornamelijk op de gevorderde computergebruiker. Op Tweakers.net staat informatie over hardware, software en internet.

Tweakers.net blijft gewoon voortbestaan. "Op de korte termijn zal alles bij het oude blijven voor de bezoekers, maar met de hulp van VNU kunnen we activiteiten uitbreiden en verbeteringen realiseren", verklaarde oprichter en aanstaand technisch manager Taken.