AMSTERDAM - Drogisterij Sebas in Nieuwegein heeft een opname van een winkeldiefstal online laten zetten. Op de website van Digitale Stad Nieuwegein is te zien hoe een winkeldief zijn weekendtas volstopt met onder andere cosmetica. De drogisterij hoopt met het filmpje de dader op te kunnen sporen.

Volgens de eigenaar van Sebas, A. van Tellingen, wordt er dagelijks gestolen uit zijn winkel, maar wordt er weinig aan gedaan door de politie. "We doen aangifte, spelen beeldmateriaal door aan de politie, maar winkeldiefstal lijkt weinig prioriteit voor ze te hebben", aldus Van Tellingen.

Bang om voor eigen rechter te spelen door het online plaatsen van het filmpje is hij niet. "Ze horen gewoon met hun vingers van andermans goederen af te blijven". Wanneer de eigenaar achter de woon- en verblijfplaats van de dief is gekomen, wil hij de zaak weer neerleggen bij de politie.

Overigens denkt Van Tellingen de winkeldief in het vizier te hebben. "Nadat Digitale Stad Nieuwegein het filmpje online heeft gezet hebben we mailtjes gehad van mensen die de man menen te herkennen". Ook legt hij een link met Marktplaats.nl, waar een dag na deze diefstal vele soortgelijke spullen werden aangeboden door een inwoner van Nieuwegein.