AMSTERDAM - Microsoft is van plan op korte termijn meer details te onthullen over een nieuw apparaat met de codenaam 'Origami'. Het zou gaan om een relatief goedkoop tablet-pc-achtig apparaat ontwikkeld door het Xbox-team. Ondertussen draait de geruchtenmachine op internet overuren.

De website achter het project, Origamiproject.com, geeft weinig informatie. Op de site staan onder andere links voor week 1, 2 en 3. Daaruit kan men concluderen dat Microsoft pas later met specifiekere details naar buiten komt.

Op de website van het advertentiebedrijf Digitalkitchen lekte een video van het apparaat uit. Een woordvoerder van het softwarebedrijf liet woensdag echter weten dat het uitgelekte filmpje niet representatief is voor de uiteindelijke uitvoering. Het beeldmateriaal zou slechts een eerste verkenning van een dergelijk apparaat zijn. Volgens de woordvoerder is het filmpje een jaar oud. Inmiddels heeft Digitalkitchen, het bedrijf dat ook advertentiecampagnes voor Xbox maakte, het filmpje verwijderd. Verschillende andere sites hebben het filmpje nog wel online staan.

Verwacht wordt dat Microsoft meer informatie over 'Origami' loslaat op een van de grote events die voor binnenkort gepland staan. Van 9 tot en met 15 maart wordt in Hannover de CeBit-beurs gehouden en 7 maart gaat het Intel Developer Forum in San Francisco van start.