AMSTERDAM - Mailen met Ilse kan niet meer vanaf 7 april. Het bedrijf stopt alle activiteiten die niets met zoeken te maken hebben, zo liet een woordvoerster donderdag weten. Momenteel gebruiken 40.000 mensen de maildiensten van Ilse.nl actief.

Het bedrijf wil zich meer richten op de zoekactiviteiten. Ook de nieuwe wetgeving, die vereist dat het dataverkeer van een langere periode moet worden bewaard, zorgt ervoor dat het bedrijf de maildienst niet in stand wil houden.

Gebruikers van de maildienst van ilse.nl kunnen hun digitale post tot het eind van het jaar door laten sturen naar een nieuw adres. Deze wijziging moeten zij voor 7 april doorgeven.

Ilse.nl is als zoekmachine bekend geworden in Nederland. Het is niet de meest gebruikte zoekmachine, dat is google.nl. Uit onderzoek van Checkit bleek in januari dat 91 procent van de Nederlanders google meestal gebruikt. Ilse staat op de tweede plek, met 5 procent. Op de derde plaats staat MSN search (2 procent). De ondervraagden gebruikten Yahoo en Lycos niet als belangrijkste zoekmachine.