WASHINGTON - De Amerikaanse Entertainment Software Association (ESA) heeft afgelopen week de omstreden Nederlandse internetpagina Releases4u laten sluiten. De organisatie die optreedt namens een groot deel van de computerspellenbranche meent dat de makers auteursrechten schenden door links aan te bieden naar onder meer illegale kopieën van games.

In een toelichting meldde een van de sitebeheerders woensdag dat de Amerikaanse webhost de pagina voorlopig heeft gesloten. Het bedrijf wacht op een goede uitleg van de Nederlandse klanten om een definitieve beslissing te nemen.

Rechtzaak

Releases4u keerde in december terug op internet nadat opsporingsdienst FIOD-ECD de site precies een jaar eerder sloot. De beheerders menen dat ze destijds onterecht zijn gearresteerd en niks strafbaars doen. Een rechtszaak staat tot op heden niet gepland.

De Nederlandse auteursrechtenorganisatie Brein is naar eigen zeggen niet betrokken bij de actie van partner ESA. Releases4u was volgens de stichting destijds een van de grootste aanbieders van illegale muziek, films en software.