NEW YORK - Het stripuniversum van DC Comics, waarin helden als Superman en Batman rondlopen, wordt uitgebreid naar de digitale wereld. Een online-rollenspel, dat is gebaseerd op de stripverhalen, wordt ontwikkeld door tekenaar Jim Lee. Dat hebben de Amerikaanse stripuitgeverij en de gamedivisies van Sony en Warner Bros aangekondigd.

Het is de bedoeling dat spelers dagelijks nieuwe avonturen beleven in het mmo-spel. Het zogeheten massively multiplayer online-gamen (mmo) houdt in dat grote aantallen spelers uit de hele wereld aan een game meedoen. Mogelijk gaan de vervolgverhalen in de stripboeken en op de computer op den duur door elkaar lopen, vertelt Lee.

Volgens Sony komen Batmans stad Gotham en Supermans stad Metropolis hoogstwaarschijnlijk in het spel voor. "Een van de gave dingen van het DC-universum is dat er verschillende werelden en realiteiten zijn en je kunt een hoop doen door personages naar verschillende werelden of tijdzones te sturen", zegt projectleider Lee tegen de videogamewebsite IGN.com. Het spel komt uit in 2008.