AMSTERDAM - Vanaf 1 maart wordt het mogelijk om in de winkels van Used Products tweedehands artikelen af te geven die vervolgens op 2dehands.nl te koop worden aangeboden. Met deze 'drop-off' formule willen de beide organisaties de kans op een succesvolle verkoop vergroten.

Mensen die hun gebruikte spullen via het internet willen verkopen kunnen deze voortaan bij de winkel afgeven. De overdracht tussen verkoper en koper zal dan geheel door de winkel worden afgehandeld.

Overdracht

Maarten Beucker, directeur van 2dehands.nl, verwacht dat hier vooral mensen met weinig internet ervaring gebruik van zullen maken. "Verkopers hoeven niet langer thuis te wachten tot de koper komt opdagen en de overdracht vindt nu niet langer op een onbekende plek plaats."

Advertenties kunnen nog altijd gratis op 2dehands.nl geplaatst worden. Alleen als de verkoper besluit gebruik te maken van de drop-off mogelijkheid, zal Used Products hiervoor een percentage van twintig tot dertig procent rekenen.

Internetzuilen

In de winkels van Used Products zullen ervaren werknemers aanwezig zijn die een verkoper professioneel advies kunnen geven over de waarde van een product. Tevens worden er in alle vestigingen internetzuilen geplaatst worden waarmee verkopers zelf hun artikel op 2dehands.nl kunnen plaatsen.

Richard Ooyervaar, directeur van de Used Products franchise organisatie, verwacht dat er duizenden nieuwe advertenties, per dag, geplaatst zullen worden. "Door deze samenwerking zal het aanbod op 2dehands.nl en in de winkels nog groter, afwisselender en verbazingwekkender zijn."

Via deze samenwerking wil 2dehands.nl proberen de in te lopen op marktleiders Speurders.nl en Marktplaats.nl.