TOKIO - De nieuwe Playstation-spelcomputer van Sony komt mogelijk later dan in het voorjaar op de markt. Het Japanse elektronicaconcern liet maandag weten dat het nog op enkele specificaties wacht voor technologie die in het apparaat moet worden ingebouwd.

De Playstation 3 is voor dit voorjaar aangekondigd. Japan krijgt waarschijnlijk, net als bij voorgaande Playstations, de primeur.

Analisten hielden al rekening met uitstel tot de zomer. De Amerikaanse markt zou dan nog net voor de kerstperiode kunnen worden bediend, Europa volgt volgens analisten mogelijk pas in 2007.

Definitieve besluiten

De specificaties waarover Sony rept, hebben onder meer betrekking op de nieuwe dvd-speler in het apparaat (Blu-ray) en op de aansluitingen van geluid en video. De elektronicabranche moet daarover nog definitieve besluiten nemen.

Sony wil de nieuwe Playstation als een multimedia-apparaat in de markt zetten. Microsoft ging het concern eind vorig jaar voor met de Xbox 360. Microsoft heeft grote problemen om zijn paradepaardje in voldoende aantallen te produceren.