UTRECHT - Praten over seksualiteit en partnerkeuze is bij Turkse, Marokkaanse en Hindoestaanse gezinnen vaak nog steeds taboe. Veel allochtone jongeren hebben niemand om naartoe te gaan met hun vragen, zorgen en problemen op dat gebied. Daarom lanceert de Rutgers Nisso Groep, kenniscentrum op het gebied van seksualiteit, dinsdag een website voor en door allochtone jongeren.

Op de site staat uitgebreide informatie over relaties, partnerkeuze en seksualiteit, met aandacht voor de juridische, sociale, religieuze en maatschappelijke aspecten. Op een forum kunnen de jongeren ervaringen uitwisselen en er is ook een mogelijkheid om advies in te winnen bij deskundigen van de Rutgers Nisso Groep.

De forums worden geleid door getrainde jongeren die fungeren als coach met in de achterwacht deskundigen. "De allochtone jongeren zijn vaak sterker en zelfbewuster dan wordt gedacht. Daarom willen we dat YouXMe.nl wordt gedragen door de jongeren, zodat de site actueel en aantrekkelijk blijft voor de doelgroep", aldus een woordvoerder van het kenniscentrum.