HOOFDDORP - De website Hospitality Music, waar cafés en restaurants gratis muziek kunnen downloaden, ligt plat. Buma/Stemra beweert de site uit de lucht te hebben gehaald wegens schending van de auteursrechten. Eigenaar Koninklijk Horeca Nederland (KHN) zegt echter dat het de site zelf heeft stilgelegd.

Volgens de waakhond voor auteursrechten Buma/Stemra zet KHN cafés en restaurants aan "tot illegale praktijken". Een woordvoerder van de brancheorganisatie bestrijdt dit. Hij zegt dat het overgrote merendeel van de muziek rechtenvrij is. Omdat "wellicht een aantal nummers discutabel zijn", heeft KHN de website uit de lucht gehaald. KHN stelt dat het garanties heeft van de leverancier van de muziek dat hierover geen rechten hoeven te worden betaald.

Buma/Stemra zegt dat het "aanzienlijke kosten" heeft moeten maken om "de illegaliteit van de site te onderzoeken". Het wil die verhalen op KHN. Bovendien moeten horecaondernemers die muziek hebben afgenomen, alsnog aan de facturen van de organisatie voldoen, stelt Buma/Stemra.