AMSTERDAM - Hoewel het aantal hotspots om draadloos te internetten sterk toeneemt, is het aantal gebruikers nog altijd laag. Dat meldt het Britse internetmagazine Webuser donderdag.

In opdracht van het magazine deed Toshiba een onderzoek naar het gebruik van de wifi-toegangspunten in Engeland. Van de 3300 ondervraagden bleek slechts 11 procent gebruik te maken van hotspots in hotels, 7 procent in de trein en 3 procent in horecagelegenheden.

Een kwart van de laptopgebruikers met draadloze verbinding zei geen gebruik te maken van de technologie omdat ze er geen geld voor willen betalen. Bijna 20 procent zei er geen gebruik van te maken vanuit veiligheidsoverwegingen.

Andere ondervraagden gaven als reden op bang te zijn voor diefstal en een gebrek aan privacy. Ook gaven sommigen aan niet te weten hoe ze een draadloze verbinding tot stand moeten brengen op hun laptop.

In Engeland zijn meer dan 10.000 WiFi locaties. Engelse steden, waaronder Londen, Birmingham, Oxford en Liverpool, zullen binnenkort op grote schaal Wi-Fi aanbieden aan bewoners. In maart 2006 kunnen naar verwachting zo'n vier miljoen mensen toegang hebben tot de hotspots, meldt Webuser.