AMSTERDAM - Palm en Handspring, beide makers van handheldcomputers, zijn met elkaar in overleg over een mogelijke fusie. Dat meldt the Financial Times dinsdag.

Als gevolg van de geruchten stegen de aandelenkoersen van beide bedrijven maandag flink op de effectenhandel. Het aandeel van Handspring steeg in eerste instantie met 50 procent, maar zakte later toch weer iets terug en eindigde uiteindelijk met een winst van 35 procent.Het Palm-aandeel sloot maandag met 18 procent winst.

Overigens ontkent Handspring dat er contact is gelegd met Palm. Beide bedrijven kennen elkaar al langer van de prijzenoorlog die het afgelopen jaar is gevoerd op de computermarkt. Dit is het gevolg van de dalende computerverkoop, aldus de Financial Times.

Palm is met 52 procent marktleider op het gebied van handhelds. Daarna volgen Hewlett-Packard en Compaq.

Een samenwerking of fusie tussen Palm en Handspring is volgens de krant niet zo gek, omdat handhelds van beide fabrikanten werken met het besturingssysteem van Palm.Bovendien verlieten in 1998 twee ontwikkelaars Palm om voor zichzelf te beginnen. Hun nieuwe bedrijf werd: Handspring.