Computerwinkels willen lager btw-tarief

AMSTERDAM - De Brancheorganisatie Nederlandse Computerwinkels (NLCW ) gaat zich sterk maken bij de overheid voor het verlagen van het BTW-tarief op reparaties van computers en randapparatuur. "Op dit moment wordt het hoge BTW-tarief (19 procent) gehanteerd terwijl een BTW-tarief van 6 procent beter past bij de huidige tijd," aldus de NLCW.

"De computer valt bij de Nederlandse huishoudens niet meer weg te denken en is een wezenlijk onderdeel geworden van het dagelijks bestaan. Het stimuleren van het pc-gebruik bij consumenten door de overheid middels een pc-privé regeling is succesvol gebleken."

"De overheid is er in geslaagd het gebruik van de computer tot 1e levensbehoefte te maken. De ondernemer is al verplicht zijn aangiftes per computer te doen en het zal ons niet verbazen als ook de particulier binnenkort digitaal zijn aangiftes moet verzorgen. Daarnaast gebruikt de consument de pc voor bankzaken en onderhoudt men er sociale contacten mee en wordt de pc ingezet bij allerhande zaken binnen het gezinsleven."

Volgens het CBS hadden in 2004 meer dan 80 procent van de Nederlandse gezinnen een computer in gebruik.

Tip de redactie