SEATTLE - De Amerikaanse softwareproducent Microsoft en de internetonderneming Google hebben hun ruzie om de manager Kai-Fu Lee bijgelegd. De zaak is naar tevredenheid van alle betrokkenen opgelost, zo stelde Microsoft vrijdag.

Over de preciese inhoud van de overeenkomst zwijgen de partijen. Aan het akkoord ging een maandenlang juridisch gevecht vooraf.

Microsoft wilde verhinderen dat Lee, die voor Microsoft een onderzoekslaboratorium in China heeft gebouwd, naar Google zou overstappen. Microsoft daagde daarop zijn voormalige werknemer en diens nieuwe werkgever voor de rechter.

Microsoft betoogde dat Lee met zijn overstap zijn arbeidscontract zou schenden. Google bracht het argument in dat een werknemer volgens Californische wetten zelf mag kiezen waar hij wil werken. Ook Google diende een klacht in bij de rechter De rechtbank had in september bepaald dat Lee inderdaad voor Google mag werken al werd hem verboden om zich voor de internetzoekmachine op de terreinen van de zoektechniek en van de spraaktechnologie te begeven. Dat waren destijds ook zijn werkterreinen bij Microsoft. Lee was in 1998 in dienst getreden van Microsoft.