BREDA - Agenten hebben deze week een 27-jarige Hagenaar aangehouden die ervan wordt verdacht seks te hebben gehad met minderjarigen via een webcam. De politie van Breda bracht de politie in Den Haag op het spoor, liet een woordvoerder donderdag weten.

De zaak kwam begin september aan het rollen toen de ouders van een 14-jarig meisje uit Breda ontdekten dat hun dochter via MSN werd misbruikt. Ze moest seksuele handelingen voor de camera verrichten. Tot nu toe zijn vanuit het hele land negen aangiften van ouders van minderjarigen tegen de man binnengekomen. De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda en in bewaring gesteld.

De politie heeft de computer van de verdachte in beslag genomen. Daarop stonden opgeslagen filmpjes van de tieners. Van een aantal jongeren is de identiteit nog niet bekend. De politie verwacht nog meer aangiften tegen de Hagenaar.

Volgens een woordvoerder is de manier waarop de man zijn slachtoffers maakte sluw. Bij sommige kinderen nam hij de computeridentiteit over. Hij bedreigde de jongens en meisjes met geweld en liet weten dat hij opgenomen beelden openbaar zou maken als zij niet deden wat hij wilde. Voor de tieners en hun ouders is een nazorgproject opgezet.