ARNHEM - Online wedkantoor MrBookmaker negeert een verbod van de rechter om Nederlanders mee te laten doen aan kansspelen. Op de internetpagina MrBookmaker.nl is het nog steeds mogelijk voor Nederlanders om te wedden, vooral op sportwedstrijden. Het bedrijf kondigde dinsdag zelfs een nieuwe weddenschap aan: krijgt Nederland een witte kerst of niet?

De rechter bepaalde eind november in een kort geding aangespannen door De Lotto dat MrBookmaker deelname van Nederlanders aan haar kansspelen op internet onmogelijk moet maken.

Het bedrijf kreeg een dwangsom opgelegd van 10.000 euro per dag, met een maximum van 1 miljoen euro. De teller loopt inmiddels twee weken.

MrBookmaker heeft tegen het vonnis van de rechtbank in Arnhem hoger beroep aangetekend. "We gaan tot die tijd gewoon door omdat de uitspraak van deze rechter in strijd is met het Europees recht", legde een juridisch medewerker van moederbedrijf Unibet dinsdag uit.

Directeur Veenstra van De Lotto noemde MrBookmaker dinsdag een brutaaltje. De Lotto kon nog niet met zekerheid zeggen of het de dwangsom gaat opeisen. "We turven in ieder geval elke dag."