AMSTERDAM - 3FM Serious Request voor Congo is als live stream te zien in MSN Messenger. MSN-gebruikers kunnen de actie live volgen en daarover met elkaar chatten. Het is ook mogelijk via MSN een donatie te doen.

Tijdens 3FM Serious Request zitten 3FM DJ’s Giel, Gerard en Wout zes dagen lang in het Glazen Huis op de Neude in Utrecht. Onder de titel ‘Red een kind in Congo’ willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld inzamelen om twee acute problemen aan te pakken: gezondheidszorg en familiehereniging. De gebeurtenissen zijn te volgen op 3FM, op Nederland 2, via de live cam op internet, en nu ook via de MSN Messenger.

In samenwerking met MSN is het voor het eerst mogelijk om te chatten en meteen live beeld te zien. Volgens MSN-woordvoerder Joost Bon is dit een uniek initiatief. "vermoedelijk is het zelfs de eerste keer ter wereld dat live streams samen in Messenger bekeken kunnen worden."

Richard Osinga van Oberon, de technische partner van MSN: "Via MSN kwamen we in contact met 3FM. Het idee om samen radio te kijken in een MSN activity was snel geboren. In zeer korte tijd is vanuit Amerika om medewerking gevraagd. Dat moest, want je kunt niet zomaar een stream op deze manier in de Messenger zetten. Microsoft Amerika gaf snel toestemming.”