AMSTERDAM - Softwareconcern Microsoft is hevig teleurgesteld in het aantal gebruikers van Service Pack 2 voor Windows XP. Dit schrijft HCC Magazine maandag. SP2 werd vorig jaar geïntroduceerd vanwege onder andere beveiligingsproblemen.

Voor Microsoft was SP2 van groot belang om het vertrouwen terug te winnen van de computergebruiker. De reputatie van het Amerikaanse softwareconcern kreeg twee jaar geleden een behoorlijke deuk toen bleek dat computervandalen op grote schaal beveiligingslekken in Windows gebruikten om virussen te verspreiden en om in te breken bij andermans computers.

Gemiddeld heeft 70 procent van alle XP-gebruikers SP2 geïnstalleerd. Enkele landen zoals Japan, Frankrijk en Duitsland hebben een hoger percentage SP2-gebruikers, namelijk zo rond de 75 procent. Echter in Spanje en Korea heeft slechts 50 procent van alle Windows XP-gebruikers SP2 op zijn computer.

"Met SP2 heb je vijftien keer minder kans om het slachtoffer te worden van kwaadaardige programma's," aldus Stuart McKee van Microsoft.