AMSTERDAM - Metazoekmachine Ixquick heeft dinsdag een nieuwe toolbar gelanceerd. Met deze toolbar is het mogelijk om (inter)nationale telefoonnummers op te zoeken. Ook kan er andersom worden gezocht naar de naam en adresgegevens van het bewuste telefoonnummer.

Ixquick combineert steeds minimaal tien internationale en lokale zoekmachines. Naast het uitvoeren van gewone zoekopdrachten en telefoonnummers, beschikt de Ixquick-toolbar ook over een uitgebreide functie om afbeeldingen te zoeken en een pop-up blocker.

Nieuw is ook de zoomknop waarmee een gebruiker de lettergrootte van een site kan aanpassen. "Dat is handig omdat een flink aantal sites – op grond van designoverwegingen – nogal kleine lettertypes hanteert. Met deze knop heb je snel een goed leesbare tekst op je scherm," zegt Alex van Eesteren, woordvoerder van Ixquick.

Ook is de toolbar-functie 'zoek in deze site' toegevoegd: "Hiermee kun je de volledige site doorzoeken die op dat moment geopend is. Vooral bij grote of onoverzichtelijke sites is dat erg praktisch. Het bespaart je een hoop tijd om relevante onderwerpen te vinden. Verder bevat de Ixquick-toolbar een smileyknop, waarmee verschillende Smileys direct in een email bericht kunnen worden ingevoegd."