LONDEN - Mensen die bang zijn dat de sms'jes die zij sturen later nog tegen ze kunnen worden gebruikt, kunnen in Groot-Brittannië nu tekstberichtjes schrijven die, na ontvangst, zich zelf na veertig seconden wissen. Het bedrijf Staellium biedt sinds zondag deze dienst aan waarop een abonnement kan worden genomen. Volgens Staellium hebben de afgelopen dagen zich al duizenden mensen aangemeld.

De dienst is voor allerlei mensen een uitkomst, aldus een woordvoerster van Staellium. Vooral beroemdheden en zakenmensen zouden er profijt van kunnen hebben. Zo kwam de voetballer David Beckham enkele jaren geleden in de problemen toen bleek dat hij amoureuze sms'jes had gestuurd naar zijn assistente Rebecca Loos.

De technologie waar Staellium gebruik van maakt is afkomstig uit de militaire industrie, meldde de BBC op dinsdag. Klanten kunnen, na betaling van het abonnementsgeld, een programma downloaden op hun mobiele telefoon. De ontvanger krijgt een melding en een link naar het tekstbericht. Na het openen verdwijnt de tekst na veertig seconden.