DEN HAAG - De internetsite van de Consumentenbond waar mensen aanbiedingen van zorgverzekeraars kunnen vergelijken, trekt grote belangstelling. Hoeveel mensen de nieuwe site al hebben bezocht, kon de bond rond het middaguur nog niet zeggen. Door de drukte moeten mensen vaak verschillende pogingen wagen voor het lukt erop te komen.

De site is maandag in de lucht gegaan. Zondag, toen bekend werd dat de Consumentenbond met de vergelijking van zorgverzekeringen zou komen, bezochten 58.000 mensen de website van de bond. Normaal gesproken zijn dat er op een zondag 5000 tot 10.000, aldus een woordvoerster.

Independer.nl

Ook de vergelijkingssite Independer.nl kan op warme belangstelling rekenen. Sinds de lancering eind november trok deze gratis dienst meer dan een half miljoen unieke bezoekers. Zij maakten meer dan vier miljoen vergelijkingen van zorgverzekeringen.

De site van de Consumentenbond is voor leden van internetservice Bond Online gratis. Abonnees op de Consumentengids moeten 5 euro betalen. Zij kunnen wel gratis naar de Advieslijn Zorgverzekeringen bellen voor een advies op maat. Niet-leden betalen voor de site 10 euro.