LONDEN - Het bedrijvenconglomeraat Virgin, van ondernemer en avonturier Richard Branson, gaat volgens Britse zondagsbladen een belang in kabeltelevisiemaatschappij NTL kopen. De samengevoegde onderneming wordt de eerste geïntegreerde televisie-, internet en telefoonmaatschappij van Groot-Brittannië. Met de overname is volgens de Daily Telegraph 4,5 miljard pond (6,9 miljard euro) gemoeid.

Formeel zwijgen de ondernemingen. De Sunday Telegraph beweert echter er zeker van te zijn dat Branson maandag gaat aankondigen dat hij zijn divisie mobiele telefonie, Virgin Mobile, wil integreren met de Britse kabeltelevisiemaatschappij NTL. Deze nieuwe mediagroep zou dan meer dan vijf miljoen betaaltelevisieklanten, 2,5 miljoen breedbandklanten, 4,3 miljoen abonnees voor de vaste telefonie en meer dan vijf miljoen gebruikers van zijn mobiele netwerk hebben.

Mediatycoon

Met deze nieuwe mediagroep kan de flamboyante Branson een mediatycoon worden en de uitzendrechten van de Engelse voetbalcompetitie, de Premiership, verwerven. Die liggen nu nog bij Sky TV, dat deels in handen is van mediamagnaat Rupert Murdoch.