AMSTERDAM - Sean Connery is terug als 007. Niet op het witte doek, maar als geheim agent in de game-uitvoering van From Russia With Love. Het is voor het eerst dat de acteur zijn stem en gelijkenis heeft 'uitgeleend' aan een computerspel.

Steeds meer gameproducenten richten hun ogen op Hollywood. Zo verschenen er recentelijk spelversies van Lord Of The Rings en Harry Potter En De Vuurbeker, rond de feestdagen onder andere gevolgd door de spellen King Kong, The Chronicles Of Narnia en Chicken Little.

Ook adaptaties van oude films mogen zich op een groeiende populariteit verheugen. Voor het eerste kwartaal van 2006 staat de release van The Godfather gepland en deze week verscheen From Russia With Love. Met de stem en het uiterlijk van Sean Connery.

Kleinkinderen

Volgens uitgever Electronic Arts hebben de games spelende kleinkinderen van Connery hun 75-jarige opa overgehaald zijn medewerking aan het spel te verlenen. In een tweedaagse sessie op de Bahama's zijn zodoende meer dan vierhonderd dialogen opgenomen. Bovendien gaf Connery aanwijzingen bij de digitalisering van zijn evenbeeld en koos hij een aantal favoriete momenten uit de film die vervolgens in de game zijn opgenomen.

From Russia With Love (beschikbaar voor Xbox, PlayStation 2 en GameCube) volgt slechts in grote lijnen het verhaal van de kaskraker uit 1963. Wel zijn de belangrijkste locaties uit de film overgenomen, waaronder aktiescènes in Londen, aan boord van de Oriënt Express en in de duistere catacomben van Istanbul.

Sixties

Het productieteam van EA heeft veel aandacht aan de implementatie van originele details geschonken om de sixties-sfeer zo authentiek mogelijk over te laten komen. Bond's Aston Martin is bijvoorbeeld aanwezig en bestuurbaar, net als het klassieke 'jetpack' waarmee 007 vrij door het luchtruim beweegt èn schiet.

De speler in deze 'third person action adventure' kan zijn vaardigheden eerst oefenen in Q's laboratorium. Daarna zijn de verschillende levels naar eigen wens (niet lineair) te doorlopen, terwijl ondertussen allerlei bonussen worden verdiend die 007 meer (vuur)kracht en vaardigheden geven.

Dr. No

Maximaal vier spelers kunnen tegen elkaar de strijd aangaan, maar een speler kan ook klassieke Bondboeven als Goldfinger en Dr. No als tegenstander in de deathmatches selecteren.

Naast Sean Connery en de digitale aanwezigheid van de oorspronkelijke filmcast, waaronder Robert Shaw en Lotte Lenya, figureert de populaire Britse zangeres Natasha Bedingfield als Bond-girl. Een opvallende toevoeging om deze Bond-klassieker een modern tintje mee te geven.