SINGAPORE - Geen van de zes Nederlandse spelers op de World Cyber Games heeft de tweede ronde van het toernooi in Singapore overleefd. Zaterdag waren er nog drie Nederlandse gamers actief tijdens de halve finales, maar de competitie was in deze vijfde editie te sterk.

Robert 'RVK' van Kleeff moest als eerste in het spel FIFA 2005 uitkomen tegen Gusev 'Alexx' Victor uit Rusland. In de 'best of three' ging RVK met twee verliespartijen het toernooi uit.

Warcraft

Eenzelfde lot was Jos 'Zerter' Buyvoets in Warcraft III beschoren. Hij moest zijn weg naar de finale beginnen tegen Xiaofeng 'Sky' Li uit China. Li was tot nu toe de enige die regerend wereldkampioen Manuel 'Grubby' Schenkhuizen had weten te verslaan, in de poulefase eerder deze week. Li bleek veel te sterk, zodat ook Buyvoets na twee verliespartijen werd uitgeschakeld.

Grubby

Zoals verwacht verging het 'Grubby' Schenkhuizen beter in Warcraft III. Hij kwam bij de laatste zestien na winst op Chen 'CareFly' Kowoei uit Taiwan. Een positie bij de laatste vier werd behaald na winst op de Rus Andrey 'Deadman' Sobolev en de Zuid-Koreaan Daehee 'FoV' Cho.

In de halve finale kwam Schenkhuizen de Amerikaan Dennis 'GeilShort' Chan tegen. Na winst in de eerste match kwam Chan terug met twee overwinningen. Daarmee is titelverdediger Schenkhuizen veroordeeld tot het spelen om de derde plaats. Die wedstrijd vindt zondag plaats, voorafgaand aan de finale Xiaofeng 'Sky' Li en Dennis 'GeilShort' Chan.