AMSTERDAM - Een dag nadat de rechter zijn vonnis heeft geveld in een reclameconflict tussen KPN en Tiscali, maken de twee telecombedrijven zich op voor een nieuw treffen. Tiscali werd vrijdag opnieuw door KPN gedagvaard. Reden: KPN vindt dat zijn concurrent onterecht de overwinning claimt.

De rechtbank in Amsterdam oordeelde donderdag dat internetprovider Tiscali op zijn website een rectificatie moet plaatsen van reclames voor zijn ADSL-telefoonproduct. In het vonnis stond tevens dat Tiscali in de omstreden reclame niet over de schreef ging met de slogan: Geen KPN meer nodig.

Tiscali stuurde daarop een persbericht rond met de mededeling dat de onderneming het kort geding op het belangrijkste punt gewonnen heeft. Dat is KPN in het verkeerde keelgat geschoten. Het telecomconcern stapt opnieuw naar de rechter om die conclusie aan te vechten.

Wedstrijd

"Tiscali gaat voorbij aan het feit dat wij de wedstrijd hebben gewonnen", aldus een KPN-woordvoerder. "Het is 3-1 geworden voor KPN, maar Tiscali claimt dat hun ene doelpunt het mooiste is dat ooit werd gescoord."

Een zegsman namens Tiscali noemt de dagvaarding van KPN in een reactie stuitend. "Wij geven alleen een duidelijke mening over een belangrijk feit voor Tiscali. Dat heet vrijheid van meningsuiting."