LEEUWARDEN - Enkele duizenden mensen hebben de afgelopen dagen een bericht achtergelaten in het condoleanceregister op de website dodemus.nl. Vrijdagmiddag rond 13.00 uur stond de teller op ruim 3600. De site is opgericht ter nagedachtenis aan de mus die eerder deze week in evenementenhal FEC in Leeuwarden met een luchtbuks werd doodgeschoten.

Hoewel een condoleanceregister anders doet vermoeden, hebben niet alle mensen een triest gevoel bij het verscheiden van het vogeltje, dat werd doodgeschoten nadat het al huppelend 23.000 dominosteentjes voortijdig had omgegooid.

Vrijdagavond begint een recordpoging dominosteentjes omgooien. De poging wordt rechtstreeks uitgezonden door SBS, dat aan het begin van de uitzending even stilstaat bij alle ophef rond de mus.

Veel mensen schrijven in het register dat er wel andere zaken zijn om je druk over te maken; "Wie maakt er nu zoveel heisa om een dood muske?" en "Maak toch van een mus geen olifant". Toch zijn er ook nog inzenders voor wie de dood van de mus iets is om stil bij te staan: "Rust zacht musje".