AMSTERDAM - Dat games vol actie en geweld het populairste spelgenre vormen, is zaterdagavond bevestigd tijdens de TMF Game Awards 2005. De hoofdprijzen gingen onder meer naar Battlefield 2, Grand Theft Auto: San Andreas en Resident Evil 4.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De TMF Game Awards vormden een onderdeel van de Gameplay-beurs die het tijdschrift Power Unlimited dit weekeinde in de RAI in Amsterdam organiseert. In een anderhalf uur durend spektakel met optredens van onder anderen Lange Frans & Baas B en DJ Chuckie werden de belangrijkste gamesprijzen van ons land uitgereikt.

Xbox 360

De avond, die onder leiding stond van TMF-vj Renate Verbaan en Gamekings-presentator Skate, kende weinig verrassingen of het zou de keuze van de Xbox 360 als 'beste nieuwe hardware' moeten zijn. De nieuwe spelcomputer wordt immers pas vanaf 2 december in Nederland verkocht.

Ongeveer 50.000 gamers hebben in de aanloop naar de show hun stem via de internetpagina van TMF uitgebracht. Zij kozen het oorlogsspel Battlefield 2 (pc), de 'shooter' Halo 2 (Xbox), het griezelige actieavontuur Resident Evil 4 (GameCube) en de gangstergame Grand Theft Auto: San Andreas (PlayStation 2) tot hun favoriete spellen van het afgelopen jaar. Laatstgenoemde titel won bovendien in de categorie 'beste overall game'.

World of Warcraft

Als populairste online game kwam de uitgebreide fantasiewereld van World Of Warcraft uit de bus. Een spel dat al in de zomer van 2004 is uitgebracht, maar zich nog steeds in een grote en zeer actieve schare fans mag verheugen.

Consoles

Naast de opvallend vroege keuze voor de Xbox 360 was ook de verkiezing van de pc als beste spelcomputer enigszins verrassend te noemen. Het geeft aan dat ondanks de populariteit van 'consoles' als de PlayStation, Xbox en GameCube de fanatiekste gamers hun (online) actie liever achter de pc-monitor dan op de bank voor de televisie zoeken.