AMSTERDAM - Tijdens de World Cyber Games wordt Nederland dit jaar in Singapore door zes spelers vertegenwoordigd. Ze komen uit in vier categorieën, waaronder het populaire voetbalspel FIFA 2005.

Aanstaande maandag stappen Robert 'RVK' van Kleeff, Manuel 'Grubby' Schenkhuizen, Jos 'Zerter' Buyvoets, Bram 'Bemsma' van Eembergen, Sven 'champion' van Rooijen en Mounir 'ipz0r' Ibrahim op het vliegtuig naar Singapore om zich daar te meten met de beste gamers ter wereld.

Tijdens de World Cyber Games, die van 16 tot en met 20 november worden gehouden, wordt gestreden om de hoogste eer bij acht spellen. De Nederlandse delegatie heeft zich ingeschreven voor FIFA 2005, Warcraft III: The Frozen Throne, Dead Or Alive: Ultimate en Halo2.

Aan de World Cyber Games doen meer dan zevenhonderd gamers uit 67 landen mee. Ze strijden om de eer en om een deel van de ruim 400.000 dollar aan prijzengeld. Wie een eerste plaats weet te behalen, gaat met 20.000 dollar naar huis. Van de zes vaderlandse topspelers wordt veel verwacht. In 2004 was Nederland het best presterende land door drie van de acht gouden medailles te winnen.