AMSTERDAM - Zoekmachine Guba is speciaal voor de nieuwe video iPod van Apple pornofilms en ander beeldmateriaal aan het omzetten. Guba is een Usenet (nieuwsgroepen)-zoekmachine waarvoor de gebruiker moet betalen.

De zoekmachine zoekt naar bestanden in verschillende nieuwsgroepen waar veel videobestanden worden uitgewisseld. In deze nieuwsgroepen is alles vindbaar: van erotiek tot films voor kinderen. Veel van deze videobestanden zijn illegaal gekopieerd. Guba gaat populaire videobestanden converteren naar het videoformaat van de iPod.

Guba zal onder andere nieuwsprogramma's en animaties gaan aanbieden, maar de zoekmachine verwacht dat de erotiek-sectie het drukst bezocht gaat worden.

Met de zoekdienst kunnen mensen niet zoeken naar muziekbestanden. Guba blokkeert ook video's langer dan 70 minuten, speelfilms zijn dus niet te vinden. Volgens Guba is dat een voorzorgsmaatregel, aangezien het geen ruzie wil met de Amerikaanse muziekindustrie. Een abonnement op Guba kost 14,95 dollar per maand.