ROTTERDAM - De politie heeft een 45-jarige man uit Ridderkerk aangehouden op verdenking van seksueel contact met twee minderjarige jongens. De Ridderkerker was met de 17-jarige Rotterdammers in contact gekomen via een chatbox op internet. Dit heeft de politie donderdag bekendgemaakt.

De man had de twee jongens individueel na een chatsessie thuis uitgenodigd waar hij volgens de politie seksuele handelingen zou hebben verricht met de slachtoffers. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie de jongens daarvoor hebben betaald.

Volgens een woordvoerster van het OM is seks tegen betaling met minderjarigen strafbaar. Justitie wil hiermee voorkomen dat jongeren in de prostitutie terechtkomen.

De twee jongens zaten samen in een gezinsvervangend tehuis. Het was de leiding van het tehuis opgevallen dat de twee plotseling over veel meer zakgeld beschikten dan gewoonlijk. De voogden van de twee hebben aangegifte gedaan. De verdachte wordt donderdag voorgeleid aan de officier van justitie. Zijn computer is in beslag genomen.