DEN HAAG - Een onderzoekster van het Dier Experimenteel Centrum (DEC) van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam heeft dinsdag voor de rechtbank in Den Haag geëist dat haar naam blijvend wordt verwijderd van de internetpagina van een dierenrechtenactivist. Op www.GoudenKalf.com stond zij met naam en toenaam genomineerd als 'Dierenbeul van de maand'. Ze vreest dat dit radicale activisten aanspoort om haar te bedreigen.

In het verleden is de onderzoekster al meerdere malen bedreigd. Daarom laat het Erasmus MC haar nu bewaken. De vrouw wil ongestoord kunnen blijven deelnemen aan het publieke debat over dierproeven, zoals ze dat tot nu toe altijd al gedaan heeft. Ze wil voorkomen dat de bedreigingen haar daarin belemmeren.

Sitemaker A. Koenen vindt op zijn beurt dat hij misstanden aan de kaak moet stellen. Volgens de oprichter en beheerder van de website is de vrouw genomineerd omdat zij als hoofd van DEC verantwoordelijk is voor afknippen van tenen bij dieren. Intussen heeft Koenen de naam van de vrouw tijdelijk van zijn website gehaald.