UTRECHT - Gamesproducent Electronic Arts bouwt voor de tweede keer een glazen Sims-huis. Acht personen betrekken deze woning half november, waarna zij vier dagen lang, 24 uur per dag, te bekijken zijn. De producent wil hiermee het computerspel Sims 2 promoten.

Waar vorig jaar nog werd gekozen voor een familie in de groeiwijk Leidsche Rijn, wordt het huis nu van 17 tot en met 20 november in het centrum van de Domstad bevolkt door studenten. Het plein vormt het decor voor een doorzichtige woning van ruim 200 vierkante meter, waar twee groepen van vier studenten ieder in een eigen helft van het huis rond de klok verschillende opdrachten moeten uitvoeren.

Het huis en de bewoners zijn in digitale vorm te downloaden vanaf www.desims2.nl , zodat ze ook in de game kunnen worden gebruikt. De studenten zijn bovendien via webcams op de site te volgen.

Het publiek in Utrecht kan alle activiteiten van dichtbij volgen. "Alleen de badkamer en toiletten worden afgeschermd, omdat we geen Big Brother-achtige taferelen willen creëren", aldus Thomas van Cauwenberghe van EA's pr-bureau External Affairs maandag.