AMSTERDAM - De Amerikaanse gamesgigant Electronic Arts (EA) gaat met regisseur Steven Spielberg samenwerken voor de productie van drie nieuwe computerspellen. Dat maakte het bedrijf uit Los Angeles vrijdag bekend.

Spielberg zal rechtstreeks met het ontwikkelingsteam van Electronic Arts samenwerken. Het is de bedoeling dat de regisseur zijn persoonlijke stempel drukt op het concept, het design en het verhaal van de games.

Emotie

EA wil in de toekomst meer op de emotie van gamers inspelen. "We willen een antwoord hebben op de vraag of games je aan het huilen kunnen maken, " aldus een EA-woordvoerder in de Wall Street Journal.

Spielberg is naar eigen zeggen een fanatiek gamer. "Ik speel al jaren games van EA en heb gemerkt hoe het bedrijf het interactieve medium beheerst", aldus Spielberg. De regisseur had binnen zijn productiebedrijf DreamWorks ook een games-afdeling, DreamWorks Interactive, maar wegens gebrek aan succes besloot hij in 2000 DreamWorks Interactive te verkopen aan EA.

Regisseurs

Spielberg is niet de eerste regisseur die in de gamesmarkt duikt. Eerder deze maand maakte Microsoft bekend dat ze met regisseur Peter Jackson, maker van de Lord of the Rings-trilogie, een filmversie gaat maken van Xbox-spel Halo. Daarnaast brengt regisseur George Lucas (Star Wars) al meer dan twee decennia computerspellen op de markt met zijn LucasArts.