DEN HAAG - De eerste officiële rechtstreekse internetuitzending van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft driehonderd kijkers opgeleverd. De livestream uitzending had woensdag plaats. De maandelijkse vergaderingen van PS zijn tot aan de statenverkiezingen van 2007 op internet te volgen.

Een woordvoerster van de provincie toonde zich donderdag tevreden over het kijkresultaat. "We weten eigenlijk of het veel of weinig is, want we hebben geen streefgetal bepaald. Maar we zijn tevreden", aldus de woordvoerster. De eerste uitzending, die goed te volgen is door mensen met een ADSL-verbinding, volgt op een experiment met rechtstreekse verslagen van de vergaderingen dat eind 2004, begin 2005 is gehouden. De reacties waren volgens de provincie zo positief dat is besloten er mee door te gaan.

"Mensen kunnen niet alleen rechtstreeks meekijken, ze kunnen achteraf ook nog kijken en doorspoelen naar het agendapunt dat ze interesseert." De komende tijd gaat de provincie meer bekendheid geven aan de online-vergaderingen.